Guild Logo guide

View previous topic View next topic Go down

Guild Logo guide

Post  Admin on Mon Aug 02, 2010 11:50 am

Masing-masing dah tak sabar tunggu patch baru siap..
masing-masing nak wat guild... ada yang tak tau nak wat logo? dah ada logo cun tapi xtau saiz?
sapa-sapa tak tau meh sini aku ajarkan.. saiz logo tuk guild adalah 18 x 12
cara paling simple nak resize logo guna laman web ni http://www.blibs.com/editor/
tak paham bahasa omputih? adeh, len kali kat sekolah belajor betul2.. ikut step di bawah Very Happy

step 1
cari gambo atau logo yang korang berkenan.. ni contoh


step 2
dah ada? upload kan kat laman web kat atas tu...


step 3
upload sudah? skarang kita resize.. click kat "edit" tu pilih "resize"


step 4
masuk kan nilai "18 x 12" dan tekan "resize"


step 5
dah siap resize korang boleh terus right click dan save picture as atau korang leh gunakan laman web tu tuk tukarkan format gambor tu jadi >.bmp
logo guild mestilah dalam format .bmp

kat lama web tu click file, save image


nanti dia keluarlah cam ni

pilih ler formatnye.. tapi camna pun gambo tu masih tak leh digunakan tuk logo sebab mesti BMP-24 bit.. so korang
kene lah convert sendiri..

step 6
camna nak convert? korang bukak image tu pakai "Paint"
tak tau software paint tu kat mana? bako lah pc korang tu kalau tu pun tak tau
save as kan gambo korang tu dalam format bmp-24 bit
Image

then tekan save



the end ..

Admin
Admin

Posts : 96
Join date : 2010-07-21

View user profile http://ryl2devolution.forumotion.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum