Guild Logo guide

Go down

Guild Logo guide Empty Guild Logo guide

Post  Admin on Mon Aug 02, 2010 11:50 am

Masing-masing dah tak sabar tunggu patch baru siap..
masing-masing nak wat guild... ada yang tak tau nak wat logo? dah ada logo cun tapi xtau saiz?
sapa-sapa tak tau meh sini aku ajarkan.. saiz logo tuk guild adalah 18 x 12
cara paling simple nak resize logo guna laman web ni http://www.blibs.com/editor/
tak paham bahasa omputih? adeh, len kali kat sekolah belajor betul2.. ikut step di bawah Very Happy

step 1
cari gambo atau logo yang korang berkenan.. ni contoh
Guild Logo guide 11830110

step 2
dah ada? upload kan kat laman web kat atas tu...
Guild Logo guide 15899310

step 3
upload sudah? skarang kita resize.. click kat "edit" tu pilih "resize"
Guild Logo guide 38381910

step 4
masuk kan nilai "18 x 12" dan tekan "resize"
Guild Logo guide 74264810

step 5
dah siap resize korang boleh terus right click dan save picture as atau korang leh gunakan laman web tu tuk tukarkan format gambor tu jadi >.bmp
logo guild mestilah dalam format .bmp

kat lama web tu click file, save image
Guild Logo guide 77349110

nanti dia keluarlah cam ni
Guild Logo guide Waw110
pilih ler formatnye.. tapi camna pun gambo tu masih tak leh digunakan tuk logo sebab mesti BMP-24 bit.. so korang
kene lah convert sendiri..

step 6
camna nak convert? korang bukak image tu pakai "Paint"
tak tau software paint tu kat mana? bako lah pc korang tu kalau tu pun tak tau
save as kan gambo korang tu dalam format bmp-24 bit
Image

then tekan save

Guild Logo guide Waw210

the end ..

Admin
Admin

Posts : 96
Join date : 2010-07-21

View user profile http://ryl2devolution.forumotion.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum